Industriële tv-meubels: de perfecte mix van stijl en functionaliteit

In de wereld van interieurontwerp zijn industriële tv-meubels een trend die steeds meer aan populariteit wint. Deze robuuste en stoere meubelstukken combineren functionaliteit met een unieke esthetiek die zowel modern als nostalgisch aandoet. Of je nu op zoek bent naar een statementstuk voor je woonkamer of gewoon je tv-apparatuur op een stijlvolle manier wilt opbergen, industriële tv-meubels bieden de perfecte oplossing. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat deze meubels zo bijzonder maakt en hoe je ze kunt integreren in je interieur.

Industriële tv-meubels: kenmerken en esthetiek

Industriële tv-meubels zoals die van Eigentyds onderscheiden zich door hun kenmerkende uiterlijk. Ze zijn vaak gemaakt van materialen zoals ruw hout, metaal en soms zelfs gerecyclede elementen, wat bijdraagt aan hun industriële uitstraling. Enkele opvallende kenmerken zijn:

 1. Ruwe afwerking: Deze meubels hebben meestal een ruwe, onafgewerkte uitstraling die hun robuustheid benadrukt. Dit kan onder andere zichtbare nerven in het hout, lasnaden in het metaal en verweerde oppervlakken omvatten.
 2. Metalen accenten: Industriële tv-meubels bevatten vaak metalen accenten, zoals handgrepen, poten en frames. Deze metalen details voegen niet alleen stevigheid toe, maar dragen ook bij aan de industriële esthetiek.
 3. Open opbergvakken: Veel industriële tv-meubels hebben open opbergvakken, die ideaal zijn voor het tentoonstellen van decoratieve voorwerpen of het gemakkelijk opbergen van multimedia-apparatuur.
 4. Grote afmetingen: Deze meubels zijn vaak groter en breder dan standaard tv-standaards, waardoor ze geschikt zijn voor grotere tv’s en meer opbergruimte bieden.

Toepassing in je interieur

Industriële tv-meubels kunnen een verbluffend middelpunt vormen in verschillende kamers van je huis. Hier zijn enkele ideeën over hoe je ze kunt integreren:

 1. Woonkamer: Plaats je industriële tv-meubel in het middelpunt van je woonkamer als een opvallend meubelstuk. Combineer het met andere industriële elementen zoals metalen rekken en bakstenen muren voor een coherente stijl.
 2. Slaapkamer: Gebruik een industriële tv-meubel als een unieke dressoir in je slaapkamer. Het biedt niet alleen opbergruimte voor kleding, maar ook een plek om je tv neer te zetten.
 3. Kantoor: In een thuiskantoor kan een industriële tv-meubel dienen als opslag voor documenten en kantoorspullen, terwijl je het als standaard voor een tweede monitor kunt gebruiken.
 4. Eetkamer: Overweeg het plaatsen van een industriële tv-meubel in je eetkamer om serviesgoed en bestek op te bergen, of zelfs als een unieke buffetkast.

Tips voor het kiezen van het juiste industriële tv-meubel

Voordat je een industriële tv-meubel kiest, zijn er enkele overwegingen om in gedachten te houden:

 1. Ruimte: Meet de beschikbare ruimte in je kamer om ervoor te zorgen dat het tv-meubel goed past en voldoende bewegingsruimte overlaat.
 2. Grootte van je tv: Zorg ervoor dat het tv-meubel groot genoeg is om je televisie comfortabel te ondersteunen. Overweeg ook de kijkhoek en de hoogte van het meubel in relatie tot je zithoek.
 3. Opslagbehoeften: Denk na over wat je in het tv-meubel wilt opbergen. Heb je extra ruimte nodig voor dvd’s, elektronica, of decoratieve items? Kies een meubel met de juiste opbergopties.
 4. Materiaal en kleur: Overweeg welk materiaal en kleur het beste bij je bestaande interieur passen. Industriële tv-meubels zijn er in verschillende houtsoorten en metaalafwerkingen, dus er is genoeg keuze.
 5. Stabiliteit en duurzaamheid: Controleer of het tv-meubel stevig en stabiel is, vooral als je een zware televisie hebt. Kies voor kwaliteit en duurzaamheid.
 6. Stijl en esthetiek: Bedenk welke industriële stijl het beste bij je persoonlijke voorkeur past. Er zijn variaties, van meer vintage tot modern-industrieel, dus kies iets dat aansluit bij je smaak.
 7. Montage en bezorging: Controleer of het tv-meubel gemakkelijk te monteren is en of de leveringsopties beschikbaar zijn, vooral als je met een grote en zware meubelstuk te maken hebt.
 8. Prijs en budget: Bepaal je budget en zoek naar een tv-meubel dat aan je eisen voldoet zonder de bank te breken. Er zijn opties beschikbaar voor verschillende prijsklassen.

Tot slot, onthoud dat je industriële tv-meubel niet alleen een functioneel meubelstuk is, maar ook een statement in je interieur. Kies er een die niet alleen aan je praktische behoeften voldoet, maar ook je persoonlijke stijl en smaak weerspiegelt. Met de juiste keuze voeg je karakter en charme toe aan elke kamer in je huis.

Industriële tv-meubels zoals die van Eigentyds zijn veel meer dan alleen functionele meubelstukken; ze zijn ook statementstukken die stijl en karakter aan je interieur toevoegen. Met hun ruwe afwerking, metalen accenten en veelzijdige opbergmogelijkheden bieden ze een unieke esthetiek die zowel modern als tijdloos is. Of je nu een liefhebber bent van industriële stijl of gewoon op zoek bent naar een praktische en stijlvolle manier om je tv en multimedia-apparatuur op te bergen, industriële tv-meubels zijn zeker het overwegen waard. Dus, voeg een vleugje stoere elegantie toe aan je interieur met een industrieel tv-meubel en geniet van de perfecte mix van stijl en functionaliteit.

Posts created 11

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top